רבים שהיו עוברים בבגינה פרטית והבעלים רוצים לחסום את המעבר

שביל העובר דרך צד גינת / חלקת שטח פרטי (תמיד) שלפני בניית הבית בשביל זה עברו כולם (כל אדם-שביל זה משמש כקיצור דרך) האם עפ"י ההלכה מותר לבעל הבית לחסום אותו?

תשובה:

תלוי בנסיבות – אם מסתבר שבעל הגינה לא בנה בשטח זה כדי להשאיר אותו לציבור למעבר, שוב אינו יכול לחסום את המעבר. אבל אם לפי הנסיבות נראה בוודאות שבעל הגינה לא התכוון לתת לציבור להשתמש במקום זה כמעבר לתמיד, אלא שבאותו זמן לא היה לו צורך לבנות ולא היה אכפת לו שאנשים יעברו, הרי הוא יכול לחסום את המעבר.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' שעז ובפתחי תשובה שם סק"ב