הטועם חתיכת לחם מה עליו לברך

שלום,
כאשר אוכלים ביס קטן מלחם (רק לטעום) 1. האם צריך לעשות נטילת ידיים? 2. האם צריך לברך על הלחם המוציא 3. ומה לגביי ברכת המזון?

תשובה:

שלום רב.

1. לכתחלה יש ליטול ידיים בלא ברכה אף על פחות מכזית כל שמברך עליו 'המוציא'.

2. אם כוונתו רק לטעום את הפת, אם אינו בולע אותה אין צריך לברך על זה 'המוציא', אך אם בולע את הפת, נחלקו הפוסקים אם צריך לברך עליה או לא, וספק ברכות להקל, אך אם כוונתו גם לאכילה צריך לברך, ולכן לכתחלה יכוון ליהנות מהפת ויברך.

3. אין לברך ברכת המזון אם לא אכל כשיעור כזית.

מקורות:

1. סי' קנ"ח סעיף ג' ומשנה ברורה שם.

2. שולחן ערוך סי' ר"י סעיף ב' ומשנה ברורה שם ס"ק י"ט.

3. שולחן ערוך סי' קפ"ד סעיף ו'.