דינים שבין גרוש לגרושתו

בס"ד

שלום רב,

ברצוני לברר מהן ההלכות החלות על זוג גרוש למעט לא לגור באותו בנין ובאותה שכונה שאת זה אני מכירה.

האם יש משהו נוסף?
והאם על הגרוש נקרא ש"לבו גס בה"?

תודה מראש
ושנה טובה

תשובה:

שלום רב.

מעבר לדין שהזכרת, ישנם כמה דינים נוספים שמטרתם היא הרחקה בין הזוג הגרוש כדי שלא יבואו לידי זנות. כמו שאסור לשאת ולתת עם הגרוש, וכן אסור לדון עימו שלא ע"י שליח. ונחלקו בפוסקים אם מותר לגרוש להכנס לבית גרושתו גם כשאינו נושא ונותן עימה, או לא.

ולענין שאלתך האם על הגרוש נקרא "לבו גס בה". אכן כן, זאת אומרת שהיא מכירה את רמיזותיו, ויש חשש שיבאו לידי זנות, וזה הסיבה שגזרו חז"ל את הדינים הנ"ל.

ככלל חשוב לציין, כי אם הגרושה אסורה לחזור אליו, כגון שהיא כבר נישאה לאחר (אפילו אם כבר התגרשה גם מהשני) או שהוא כהן, ההרחקות הן חמורות יותר.

כתיבה וחתימה טובה

מקורות:

שו"ע אבה"ע סי' קי"ט סעיפים ז' – י"א. וראה ברמ"א סעי' ח' שהיבא מהתרומת הדשן שמותר לו להכנס לביתה כנ"ל, ובב"י ובט"ז חולקים.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שלום רב . אני גרושה כמעט שבועיים . אני מגיעה לדירה המשותפת שלנו מדי פעם לקחת דברים וכשהוא מגיע אנו מקפידים שהדלת תהיה פתוחה ואני יוצאת . אך רציתי לדעת אם זה שהוא מסיע אותי מדי פעם ואנו משאירים חלון פתוח זה בסדר . בתודה מראש

  2. לא אמרתי שאתם צריכים שוב גט. אבל בהחלט אסור לכם לנהוג כך. הדין של גט נוסף הוא רק בייחוד בין הגרוש וגרושתו כשיש עדים.