בן לפנויה מאדם נשוי, כיבוד אב לאביו הגוי

שלום אמא שלי יהודיה היא נולדה באתיופיה והיא נכנסה להריון מגוי
אמא שלי עלתה לארץ אז נולדתי ואותו גוי שהוא אבא שלי נשאר באתיופיה אם הוא היה נשוי בתקופה שהוא היה עם אמא שלי (הוא ואמא שלי לא התחתנו) זה אומר שאני ממזר?

אני חייב לכבד לפי התורה את האבא הגוי שלי

תשובה:

שלום רב.

ודאי שאינך ממזר, הן משום שזנות בין אשה פנויה לנשוי לא גורם לממזרות, והן משום שגוי לא גורם לממזרות.

ולענין שאלתך האם אתה חייב בכיבוד אב כלפי אביך הגוי, ראה שו"ע (יו"ד סי' רמ"א סעי' ט') כי גם יהודי שיש לו אבא גוי (שם מדובר על גר) חייב קצת בכיבודו, למרות שאין זה מדין מצוות התורה של כיבוד אב ואם, מ"מ כדי שלא יאמרו שהוא אינו מכבדו חייב הוא לכבדו ברמה כזו המקובלת בנימוסיהם. (עיי"ש בהגהות רע"א).

מקורות:

ראה עוד בספר חשוקי חמד (עבודה זרה עמו רא) שחייב לכבד את אביו מהגוי מצד הכרת הטוב. וראה עוד בהסכמת הנצי"ב לספר אהבת חסד.