כיסוי מזוזה בב' כיסויים

בס"ד
מזוזות שלנו המוכנסות בעין כיסוי\נרתיק מפלסטיק או מתכת וכו' האם כיסוי זה חשוב קבוע שלא מועיל אפילו אלף או שנחשב כיסוי שאיננו קבוע וצריך לכיסוי סדין וכו' מעליו?

תשובה:

שלום רב.

כדי שלא ייחשב כיסוי מיוחד שיצטרכו ליתן מעליו כיסוי נוסף, נוהגים לעטוף את המזוזה בנייר או ניילון וליתן את המזוזה כך בתוך הבית שלה, ובכך נחשב ב' כיסויים ואין צריך עוד כיסוי (בתנאי שאחד מהכיסויים לא שקוף).

מקורות:

משנה ברורה סי' מ' סק"ז.