ייעוץ בעניין קשר בין אדם עם חתנו

שלום עליכם מורי ורבותי היקרים שאלתי חתני שיחיה הזמין אותנו דרך נוות ביתו לליל הסדר הם נשואים מעל עשר שנים וכל תקופת הנשואים חתני לא מרבה לדבר איתי וממש ניתוק מוחלט חלילה לא היו ביננו שום עימותים ואי כיבוד אחד לרעהו אני מטבעי אוהב לפרגן לחייך להקדים שלום ללא גיל וללא סלקציה ואפילו לגוי
לפני יו"כ שאלתי את חתני למה הניתוק הזה אינך מבין שאני כחמך נחשב כאביך ופשוט אני לא קיים בשבילך
תשובתו תתרגל לשונה ושוב אני שואל האם זה לא מקח טעות בנשואיו לבת שלי או איך להתייחס לזה חשוב לי לשוחח איתו למשל דברי תורה ורק אני אומר דברי תורה לפני ברכת המזון הוא קם באמצע דבריי והולך לצד ואני במשך כל תקופת נשואיהם התעלמתי חשוב לי לשוחח איתו על נכדיי ומה איתם באופן כללי ומה אני עושה כמו גנב במחתרת בתחבולות אני מברר מה קורה עם נכדיי
אנא מורי ורבותי תנחו אותי בעיצה מה לעשות
בליל הסדר שזה לילה ענק ואורות שאי אפשר לתאר ואני חרד להפסיד בגלל שבסופו של דבר הוא המארח ובעל הבית וכשי אין הלבבות פתוחים ונמצאים בשמחה כאילו אנו יצאנו לחירות ובמקביל רובצת התנתקות בין יהודים נא עזרתכם איך לנהוג יהי רצון שהקב"ה יאריך ימיכם בטוב ושנותיכם בנעימים ויהי רצון שנזכה כולנו לגאולה הכללית אם אפשר לקבל תשובה לפני ליל הסדר
תודה.

תשובה:

שלום רב.

שאלתך כביכול נוגעת לקידושי טעות אבל ההרגשה של רבני בית ההוראה היא שהשאלה בעצם אינה הלכתית אלא זעקת הצילו למצב בלתי נסבל מבחינתך וסבל וכאב רב על ניתוק מחתנך.

ניסית לשאול את חתנתך על מה הוא כועס ותשובתו הייתה "למד לקבל את השונה".

יתכן באמת שהוא שונה והתנהגותו אינה נובעת מהתרחקות ממך, אלא הוא שתקן בטבעו ולעיתים ישנם שתקנים שהסביבה מקבלת את שתיקתם כשתיקה "רועמת" וכתחושת כעס.

אולם יתכן גם ויש צדק בדבריך וישנו איזה שהוא כעס אצל חתנך כלפיך, הנקודה העיקרית בה עליך להתבונן היא: האם לבתך טוב איתו? האם בתך מאושרת בחייה? אם כן הנח להם לנהל את חייהם בטוב ובנעימים משום שלפעמים כל ניסיון מצדך להעלות על השולחן את מערכת הייחסים שלך איתו עלולה לפגוע בקשר הטוב שישנו ביניהם.

אך אם הרגשתך היא שגם בתך סובלת בחיקו וגם היא אינה מאושרת איתו בגין אופיו הקשה – הייתי מציע לך לקבוע פגישה עם אדם חכם ומקצועי כדי לחשוב איתו יחד על דרכים שונות שניתן בהם לפתוח את הנושא מבלי לגרום לנזקים נוספים בדרך.

מקווה שחג הפסח יעבור עליכם בטוב ובנעימים.

הרב יהודה ליב אוירבך