השריית מצות במלון שמודיע שהמאכלים לא שרויה

שלום לרב
מה הדין במלון שהוגדר לא שרויה וללא קטניות האם מותר לאורחי המלון להשרות את המצות בצלחות שאוכלים בהם,ומה לגבי אורח אחר שמקפיד על לא שרויה האם הכלים פסולים לאכילה בהם דחוף לי מאוד התשובה תודה

תשובה:

כיון שרבים המחמירים שלא לאכול שרויה אינם מקפידים על בליעות (כמו שפסק בשערים המצויים בהלכה, פרק קיג, ז), וגם מובן מאליו שהמלון אינו יכול להיזהר שכל האורחים לא יכניסו מצה לתוך המרק (וישגיחו על ההורים שלא יעשו כן), די ברור שההשגחה אינה כוללת בליעות של מצה שרויה.

לכן, מותר להשרות מצה במרק גם במלון.

ברכות חג כשר ושמח.