זוג הנמצא בהליכי גירושין רשאי לגור יחד

שלום רב,
אני ובעלי בהליכי גירושין. היינו אתמול ברבנות ונתנו לנו תאריך לגט לעוד חודש וחצי.
האם מותר לנו עדיין לחיות באותו הבית ולישון באותה המיטה או שיש עם זה בעיה כל שהיא בהלכה?

תשובה:

שלום רב,

אין בכך בעיה הלכתית, אבל יש להימנע כמובן מלהיכנס בהריון.

אגב, לאחר הגט אסור לגור יחד אפילו לא לילה אחת ויש לדאוג לכך מראש.

מקורות:

עיין כאן וכאן

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בקיום יחסים עם מי שבדעתו לגרשה יש בזה משום בני ט' מידות, ולכאורה משמע שיש חסרון בעצם קיום יחסים וגם אם לא יוולדו בנים מביאה זו. לכן יש לעיין במה שכתבתם שרק להמנע מלהכנס להריון.

  2. מסתבר כדבריך שיש חיסרון גם מבלי להוליד, אבל בלשון הפוסקים משמע שעיקר החיסרון הוא בילדים, עיין ב"ש סי' קיז ס"ק כד שכתב "אין כופין אותו להוליד בני שנואה". וכן כתב הבית יוסף באו"ח סי' רמ "עיקר קפידא כשאינה מעוברת דחיישינן שתתעבר והולד שיצא משם יהא פושע", אמנם הביא שם שדעת הראב"ד שהבועלים הם המורדים ופושעים.
    בב"ש סי' קיט סק"א סובר שאם רצון הבעל להשהות את הגירושין עד זמן מסוים אין איסור תשע מידות, ומאידך בהבאת ילדים יש בכל מקרה בעיה מצד טובתם הגשמית, לכן התייחסתי רק לעניין הבאת ילדים.
    יש לציין בתשובה כאן עורר הרב יגאל אלון שאם האשה מסרבת לטבול במקווה יש גם איסור ייחוד.