השם אופרי לבת

שלום רב,
ב"ה בחודש אוקטובר הקרוב אני עתידה ללדת בת בכורה. בעלי ואני מאוד אוהבים את השם אופרי אך הבנתי שקיימת מניעה לקרוא בשם זה.
האם תוכלו להסביר מדוע?

תודה מראש

תשובה:

לא כדאי.

אופיר הוא שם של רשע, בבראשית פרק י פסוק כט, ומאלו שספו תמו מן העולם בדור המבול בגלל רשעתם.

בכלל – לתת של של איש לאשה – הוא דבר לא טוב בשבילה, ויעשה לה נזקים באישיות ובשלום בית. ובפרט שאתם מוסיפים יו"ד בסוף השם, מה שמראה יותר על "זכר". (יו"ד לאיש וה"א לאשה).

אם אתם רוצים, תוכלו לקרוא לה "אופירה", הוא שם מקום שממנו חצבו הרבה זהב בזמן שלמה המלך… (במלכים א פרק ט פסוק כח), והוא שם מוצלח. אבל שימו לב שתקבלו על עצמכם שתקראו לה אופירה, ולא בקיצור שם "אופרי".

שיהיה בשעה טובה.

הרב אליהו בר שלום

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני מכיר את שמות כל המלאכים, ואינני יודע איפה מצאת רשימה של שמותם.. אולי תשלחי לי…
    מ"מ, מהמעט שאני יודע ורואה וקורא, לא זכור לי מעולם שם של מלאך כזה… (ואולי זה ברישמה של שמות מלאכיות…)

    אנא , חידלי מהשם אופרי. עופרה, או אופירה, הם שמות טובים.

    הרב אליהו בר שלום