לימוד עברית וחיי אישות עם גוי

שאלה:

ב"ה

1. האם זהו חטא ללמד שאינו יהודי קרוא וכתוב עברית? ומה בדבר קריאה בטקסט מקראי?

2. אשה יהודיה שחייתה עם שאינו יהודי ואף ילדה לו ילדים, במידה שייתגייר, האם יוכלו להנשא?

3. האם זוהי מצווה להפריד בין אשה יהודיה ובן זוגה שאינו יהודי?

תשובה:

1. אין ללמד לנכרי לא עברית ולא תורה שבכתב.

2.ילדים של בת ישראל שנולדו מגוי הרי הם יהודים לכל דבר ויוכלו להינשא, אולם הבנות מיחסים אלו אסורות להינשא לכהן.

3. אסור מן התורה לבת ישראל לחיות חיי אישות עם נכרי, ומצוה עליה לעוזבו, ככל מצוות ערבות ותוכחה יש למנוע מיהודי לעשות עבירות, ויש לעשות זאת בדרכי נועם.

מקורות:

1. שו"ת שיח יצחק (סי' תט) לגבי לימוד לשון הקודש, ושם הביא כן מהברכי יוסף (ולא מצאתי בברכ"י), שו"ת יביע אומר באריכות לגבי תורה שבכתב.

2. כן הכרעת הפוסקים, כמו שכתב השו"ע (אהע"ז סי' ז ס"ד), ואין צריכים גירות.

3. רמב"ם איסורי ביאה פי"ב ה"א, שו"ע אבן העזר סי' טז ס"א.