טהרה אחרי הפלה/גרידה

שאלה:

שלום!
אני עברתי גרידה (לא בכוונה העובר לא התפתח) והכל עבר בהצלחה ברןך השם אני מרגישה טוב
השאלה שלי היא האם אחרי זה כשהדם מפסיק אני צריכה ללכת למקווה ולהמשיך להתנהג רגיל?
כי כל הזמן יש לי, הרחם מתנקה, ככה הבנתי
ומתי אני יכולה להיות עם בעלי שוב?
תודה

תשובה:

לאחר הפלה [כשלא ידוע מין העובר, או כשהעובר היה מין נקבה] יש להמתין שבוע לפחות עד שאפשר לעשות הפסק טהרה, ולאחר מכן שבוע נוסף לשבעה נקיים, [כשהעובר מין זכר אם מתנקים מיד אפשר להתחיל לאחר שמחכים 5 ימים ולעשות הפסק טהרה ולאחר מכן שבעה נקיים.

לאחר מכן אין בעיה הלכתית ללכת למקוה ולהיטהר, כמה שידוע לי המלצת הרופאים היא להמתין עד לקבלת מחזור פעם אחת [ואז לעשות הפסק וספירת ז' נקיים].

כל עוד שיש עדיין דם שיוצא אי אפשר לעשות הפסק, ההמלצה היא להמתין לפחות שיהיו שני ימים נקיים לגמרי גם לא על הלבנים, ואז לעשות הפסק, כמובן שאם במהלך שבעה נקיים רואים שוב דם צריך להפסיק בטהרה שוב ולהתחיל שוב בספירת הנקיים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. צריך להדגיש שבמהלך ז נקיים אם רואים דם אל תמהרי להחשיב את עצמך כטמאה כמובא במענה לשאלה רק צריך הרבה פעמים ללכת לאחות לראות אם יש מה לתלות במכה