צניעות

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני וחברתי לכיתה מעוניינות לשאול אותך שאלה בנושא צניעות. בעקבות שיעור מחשבת ישראל בו העלנו שאלות רבות בנושא זה, עלתה שאלה שסקרנה אותנו. למה לנו (הבנות) יש כל כל הרבה חוקים והלכות לגבי הצניעות, ולעומת זאת לבנים יש הרבה פחות? ולמה הבנים לא צריכים ללבוש חצאיות? תודה רבה ויום טוב!

תשובה:

שלום וברכה

אני לא יודע אם קיבלת את התשובה הקודמת לגבי שירת נשים, שם הסברתי לך ענין זה בצורה ברורה, העובדות הן שמראה של אשה נאה גורם לגברים להרהורי עבירה ועלול לגרום לאיסור, אבל לא להיפך… ולכן חייבה התורה את הנשים לשמור על צניעותן, כדי לשמור על טהרת וקדושת ישראל שלא יבואו לידי חטא.