צלם באירוע שהנשים אינן לבושות בצניעות

שאלה:

שלום וברכה , ברצוני לשאול שאלה בנושא עבודה ושאלתי היא כך:האם מותר לאדם לעבוד כצלם או עוזר צלם באירועים של אנשים שאינם צנועים ונשים לבושות בבגדים מאוד לא צנועים וכחלק מעבודתו הוא נדרש להסתכל בהן ולצלמן?

תשובה:

שלום וברכה

ודאי יש להמנע מכל וכל. ההיתר של טרוד במלאכתו במצב כזה הוא קצת דחוק, כיון שסוף סוף הוא נעמד מולן ומכוין לצלם אותן בפוזה הכי טובה וכו', שונה הדבר ממציל בים הנמצא רחוק למעלה ורואה דמויות מטושטשות אף שגם זה אינו לכתחילה… ולכן אף שהתירו לצם באירועים צנועים גם בהיותו בנשים, אבל כאשר אינן לבושות בצניעות שהמשנה ברורה בסי' עה אסר אפילו הסתכלות בעלמא, קצת רחוק בעיני להתיר.

בשורות טובות.