צניעות בבגד הסמוך לגוף / בישולי עכו"ם בסופגניה / הדלקה למי שנוסע במהלך הערב למקום אחר

שאלה:

שלום לרבנים 1האם נכון שמסי עד סע ה מוכח בוקסר אסור לכאורה כיון שהגיד נוגע ברגל? 2 האם שיך דין בישולי גוים בסופגניות? 3 האם נסך שיך בכול שכר או רק ביין? 4 הדליק חנוכיה בחוץ מלמעלה היה שיפוץ נפל הקרשים על החנוכיה ונשברה האם צריכים לשלם לבעל החנוכיה האם צריך לחשוד עם השכן קשר טוב או לא? 5אני ומשפחתי הולכים לישון אצל חמותי נוסעים אליה ב6 בערב צריך להדליק בבית דהינו בשעת הדלקה נהיה בבית? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. אינני מתמצא איך בדיוק פועל הבגד הזה, אבל יש להקפיד שהגיד לא יגע בירך.

2. בהחלט יש בזה בעיה, שהרי לרוב השיטות זה תבשיל ממש גם לענין דיני ברכות הנהנין וקביעות סעודה.

3. רק ביין, בשאר משקאות אין בעיה של נסך, אבל יש לדעת שלפעמים מיישנים ויסקי בחביות עץ אלון ששימשו ליין ויש בהם טעם של יין נסך, ובזה רבים הקפידו ולכן יש לדעת שקונים דבר שמוחזק ככשר.

4. את השאלה הזו תשאל בנפרד כדי שהדיין יראה אותה ויענה.

5. אם בשעת ההדלקה אתם עדיין בבית תדליקו בבית. כרגע זה מקום ההדלקה שלכם.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרבנים לגבי שאלה 2 האם גם שאוכל שיעור קביעות סעודה יברך ברכת המזון? ולגבי השאלה החמישית האם אפשר מקורות לשאלות הלו בבקשה

  2. לגבי קביעות סעודה על סופגניה זה מחלוקת ראשונים, זו הסוגיא הגדולה של עיסה שתחילתה עיסה וסופה סופגנין ראה סי' קסח. ולכן יש להזהר שלא לבוא לידי כך.
    סעיף 6 זו הלכה פשוטה וא"צ לחפש מקורות.