חלום על אב עצוב ורעב

שאלה:

חלום על אב שנפטר (לפני כמה שנים) ובא לישיבה ואמר שהוא עצוב ורעב וגם דוד (מסוים) עצוב ורעב. מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

חלום כזה נשמע כמו רמז מאוד חשוב בשבילנו. שכן בעולם הזה ניתן לאסוף זכויות, אבל בעולם הבא אין אפשרות! העילוי נשמה היחיד שיכול להיות לנפטר מעבר למה שהספיק לעשות כאן בעולם הזה, הוא על ידי שצאצאיו ובני משפחתו עושים דברים לעילוי נשמתו, אם זה בהתחזקות במצוות, אם בלימוד, תוספת קביעת עיתים לתורה, לימוד משניות לעילוי נמשתו, אמירת תהילים צדקה, זיכוי הרבים, זה חסד עצום בשביל הנפטר ומשמח אותו וגורם לו עונג בל יתואר.

עשו משהו לעילוי נשמתם. והכי חשוב התחזקות במצוות.