הגשת כיבוד במדרשה שיש שם נשים חילוניות

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש ליד ביתי מדרשית בנות שפעילה פעם בשבוע והרבנית של המדרשיה מכינה אוכל/ כיבוד עבור הבנות שיהיה להם יותר כיף להגיע
רציתי לעזור לה ולהכין גם ,אבל המדרשיה מורכבת מכל מיני סוגים של בנות חלק רק בתחילת דרכן /חילוניות וכ"ו
השאלה שלי אם אני יכולה להכין עבורם אוכל בידיעה שחלק לא יברכו? זה מותר?או שאני מסייעת לדבר עברה?

תשובה:

שלום וברכה

במקרה כזה שמדובר במדרשיה שבנות מגיעות אליה כדי לשמוע ולהתקרב, ודאי הלב פתוח, וכדאי מאוד שמישהי תעמוד שם ותאמר באופן אקראי: "מי שרוצה לשמוע את הברכה ולברך יכולה לומר יחד איתי" וכדומה, או לכתוב שלטים עם סוגי הברכות, ובמקרה כזה אין לחשוש. חשוב מאוד לתת כיבוד, שמעתי מבעל נסיון גדול בתחום, שהוא טוען שסוד ההצלחה שלו זה הכיבוד… רק כדאי לעשות משהו כדי לגרום לכמה שיותר בנות לברך, אבל בלי ליצור אוירה מכבידה סביב הענין הזה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום
    (אני בעצמי דיי חדשה ,ולא נעים לי להגיד את זה במיוחד שיש שם יותר וותיקות ממני,)
    אם אני לא יגיד כלום על הברכה – מה עדיף להביא כיבוד או לא ?