ברכה על דייסת שיבולת שועל קרה

שאלה:

שלום הרב, מה צריך לברך על דייסה משיבולת שועל "קוואקר" גרוס, אם לא מבשלים אותה בכלל, ורק משרים את השיבולת שועל בחלב, ואחרי כמה שעות המרקם נהיה עיסתי ממש כשל דייסה מבושלת. מה שחז"ל אמרו לברך מזונות זה דין בבישולאפייה דווקא, או שכל פעולה שגורמת למיני הדגן להידבק? חשוב אולי לציין שהשיבולת שועל כבר עברה לחיצה בקיטור (וכך נוצרת הצורה שאנו רגילים אליה) ואולי תחשב כבר אפויה מלפני ההשראה בחלב הקר. תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

באופן כזה שהיא שרויה זמן רב ונעשית עיסה וגם המים מקבלים ממנה טעם וצבע, הברכה מזונות.

מקורות:

משנה ברורה סי' קסח סעי' י-יא.