תשלום דמי תיווך לאחד שהביא את אחד מהצדדים

שאלה:

הנוהג בעירנו שמשלמים דמי תיווך הקונה בפנ"ע והמוכר בפנ"ע והיתה עיסקה שמשום מה המוכר לא שילם תיווך ולכן גבה המתווך מהקונה 1.5% אך למעשה אני הוא זה שהבאתי את הקונה למתווך שבדרך כלל במקרה כזה לוקח המתווך מהמוכר ומי שהביא את הקונה לוקח מהקונה אך כאן שהמוכר לא שילם תיווך וודאי שהמתווך יקבל חלק ואני חלק ושאלתי איך לחלק את זה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הידוע לי שמתווך מקבל מכל צד 1.5% או 2%מכל צד. ובמקומות מסוימים מקבל רק מצד אחד. מה שאמרת שמי שמציע למתווך מקבל את חלקו, מדובר ששתי מתווכים עשו עסקה אחת, אחד דיבר עם המוכר, ואחד דיבר עם הקונה. וכל אחד מקבל את השכר מהצד שלו. אבל אדם שהציע הצעה למתווך, והמתווך פנה לשתי הצדדים, הרי שהמתווך הוא המתווך הבלעדי. ומציע שרוצה לקבל חלק מדמי התיווך צריך להתנות זאת עם המתווך תחילה, או שישמור לו את הזכות שהוא יודיע למוכר על העסקה.

אם אכן אתה דיברת עם הקונה הקונה צריך לשלם לך דמי תיווך. והוא יתבע אותך לקבל את חלקו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המנהג אצלנו שבעסקה רגילה משלמים כל אחד 1%בלבד ורק כאן הוא לקח מהקונה יותר כאילו על חשבון ההפסד שלו שלא קיבל ממוכר ורק בגלל זה ואני הוא זה שהבאתי את הקונה בפועל לעסקה והמתווך הביא את המוכר בתודה מראש

  2. אם אתה דיברת עם הקונה והבאת אותו לעסקה, הקונה צריך לשלם לך את דמי התיווך, ואח"כ יש לדון האם וכיצד לחלק את דמי התיווך – מה עשה כל אחד ואם היה תנאי שהמוכר לא ישלם.