טלפון סמרטפון לבני תורה שיש צורך, האם יותר טוב לא להשתמש?

שאלה:

שלום לכבוד הרב, מבקש אני חוות דעת מעלת כבודו על ענין טלפונים. שום גדולי ישראל לא משתמש לא בטלפון סמרטפון אף עם שינון הכי טוב, ולא במחשב. ידוע שלצורך פרנסה וכו' עם פילטר יש התר. השאלה כיון שהם לא משתמשים ולמי שרק לומד תורה וחולם יום אחד להגיע לפחות ל-10% ממעלת תורתם מה הנכון לעשות כשיש צורך לזה? לא להשתמש כלל ורק במחשב כיהיה צורך או אם צריך אפשר להקל בזה? ברור שכל דבר שגדולי ישראל עושים נכונים ומי שהולך בדרכם רק ימצא ברכה לכן מה הנכון גבי טלפונים אלו אף שכשר ? ברכה והצלחה

תשובה:

לטעמי, בן תורה שרוצה להיות שקוע בלימוד באופן הכי בסיסי לא יחזיק שום סמארטפון, די במה שיש במחשב [כמובן בסינון הכי גבוה], אפילו טלפון פשוט מסיח דעת מהלימוד יותר מידי, עם סמארטפון קשה מאוד להיות תלמידי חכמים, כח מי שמחזיק את המכשיר הזה יודע כמה הזמינות והתחדשויות תופסות חצי מהראש, זה עוד לפני הדיון על עצם השימוש המופרז באינטרנט.

בהצלחה ושבוע טוב.