שמיטת כספים – בחוב של ערבות

שאלה:

בע"ה שלום וברכה לצוות ההוראה "דין" היקר , ברצוני לקבל מענה תורני-הלכתי מפורט עם מקורות לגבי השאלה הבאה : אדם שחתם על שטר חוב של ערבות על-מנת שחברו יוכל לרכוש מוצרים לעצמו מעסק מסוים – האם חלה על הערב שמיטת הכספים הכתובה בתורה בשנת השמיטה ? תודה רבה , המשך שבוע טוב (ושבת שלום) , עומר שמח ומחכה לתשובתכם .

תשובה:

שלום וברכה,

ראובן שלווה מעות, והגיע השמיטה, נפקע החוב של הלווה, וממילא פקע החוב של הערב. וכלל בידינו כשאין לווה אין ערב – כשהחוב של הלווה פקע, נפקע גם החוב של הערב.

אם הערב שילם את ערבותו עבור החוב של ראובן הלווה, חייב ראובן לפרוע את לערב את אשר פרע עבורו. ואם הגיע שמיטת כספים, פקע החוב של ראובן לערב, ונפטר ראובן מלשלם לערב.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שולחן ערוך חו"מ סימן סז סעיף ה.