טלטול שקית חטיף ריקה בשבת

שאלה:

שלום האם כאשר אוכלים חטיף בשבת ומסיימים אותו, השקית הופכת למוקצה? וא"כ , אפשר לשים בתוכו דבר היתר ובכל לטלטל אותו לפח? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

השקית הופכת למוקצה, אבל כיון שהיא באה לידך בהיתר, לפני שנעשתה מוקצה, אפשר לטלטל אותה לפח. כמו כן כאשר יש לכלוך שמפריע, מותר לטלטל אותו לפח כדין גרף של רעי, ולענין זה, הכל לפי הענין.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אני מדבר בציור שכבר הניח את השקית מהיד, האם כעת אפשר לטלטל, ואם לא, האם מותר לשים דבר היתר בפנים(לכאורה כן כי בביהש"מ לא היה מוקצה כמבואר במשנ"ב ס"ס שי). תודה

  2. מדוע השקית היא מוקצה?
    הרי היא עדיין ראויה לשימוש, ומשתמשים בה לפעמים לאסוף לתוכה פסולת וכדו'!
    "מוקצה מחמת מיאוס" מותר בטלטול בשבת!