עבודת אדריכלות במשרד מעורב

שאלה:

שלום לרב, אני רווקה (21) מתקשה מאוד למצוא עבודה במקצוע שרכשתי – אדריכלות המותאמת לציבור החרדי. הווא אומר: ללא גברים בסביבה אינטרנט – יכול להיות נתון למשא ומתן מה עוד שאין כ"כ שימוש בו. מה עושים? לא למדתי שום מקצוע במקביל (כמו הוראה) והשקעתי את כל הנשמה והממון הלימודים. מה דעת התורה בעניין זה? דחוף לי כבר להיום או מקסימום מחר כי מציעת העבודה מסוימת אמרה שתחזור אלי מחר בבוקר ב"ה. עד עכשיו דחיתי ודחיתי הצעות שונות אבל קשה מאוד להיות מבוטלת.(מוכרת בגדים וכו' לא בא בחשבון) תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לעבוד במקום שיש בו גם גברים, אין דרך כמעט למצוא עבודה בסביבה סטרילית לחלוטין, מה שצריך למצוא זו מקום שיש בו עוד עובדות חרדיות, כך שכל הקשר החברתי והעבודה היותר צמודה תהיה איתן, ועם שאר העובדים והעובדות שם הקשר יהיה עניני לחלוטין, נימוס ודיבורים בענין העבודה בלבד, באופן ששומר על הריחוק הנדרש בין דברים לנשים. כמובן שלגבי האינטרנט תוכלי לבקש חסימה ואין סיבה שהמנהל יתנגד, זה לא אמור להפריע לעבודתך.

בהצלחה