זייף את חתימת אשתו על הלוואה מהבנק ומישכן את הדירה ועכשיו מתגרשים

שאלה:

שלום וברכה. בעל שלקח הלוואה מהבנק כנגד הבית ללא ידיעת אשתו החתומה אף היא על הבית וזייף חתימתה וטען שזה היה להשקעה כדי להרבות פרנסה והפסיד את הכסף והם עומדים להתגרש האשה טוענת שעליו לשלם לה כסף זה עם מי הדין. נודה על תשובה מנומקת כל טוב

תשובה:

שלום רב,

אם האישה לא ידעה כלל על ההלואה שהוא לקח גם על שמה, א"כ ודאי שהיא אינה הלווה. הבעל הוא הלווה ועליו להחזיר את הכסף במלואו, זה פשוט. אמנם אם ההלוואה נעשתה לצורך פרנסת הבית היה מקום לחייב גם את האישה, ראה שו"ע חו"מ סי' עז, ושו"ת מהרשד"ם חו"מ סי' כד. אולם מאחר שההלוואה לא הגיעה כלל לפרנסת הבית אלא להשקעה שבסופו של דבר גם ירדה לטמיון. ואם אני מבין מהשאלה גם ההשקעה לא היתה רשומה כלל ע"ש האישה. א"כ ברור שהאישה אינה חייבת כלום.