שניים שלוו ביחד האם ניתן לתבוע מאחד הכל

שאלה:

שטר הלוואה שחתומים עליו שני אנשים האם המלווה יכול לתבוע את אחד הלווים שיפרע את מלוא הסכום או שכל אחד מהלווים יכול לטעון שהוא צריך לפרוע רק חצי

תשובה:

שלום וברכה,

שניים שלוו כאחד, כל אחד לווה על חצי וערב בעד החצי של חברו. והמלווה יתבע חצי מכל אחד, ואם אין לשני לשלם יכול לפרוע הכל מהאחד. אבל אם יש לחברו לשלם אינו יכול לתבוע מהאחד את הכל, כיון שדינו כערב רגיל ולא כערב קבלן. [אלא אם פירשו שכל אחד יהיה ערב קבלן עבור חברו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן עז סעיף א.