חנייה חייבת במזוזה?

שאלה:

שלום וברכה
שער חניה לרכב מקורה באיסכורית, בחצר בית קרקע האם חייב במזוזה ??
בברכת התורה

תשובה:

שלום וברכה

מקום חנייה לרכב אינו חייב מזוזה, אבל אם יש מהחנייה כניסה לבית, הרי שהחנייה היא כעין בית שער המוביל לבית, וחייב במזוזה מחמת הבית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חיפשתי בזמנו בענין זה, לא מצאתי התייחסות מפורשת, אבל הסברא נותנת שבית האוצר גם הוא ענינו חלק ממגורי האדם, מקום בו הוא מאחסן מטלטלין, חנייה לרכב אינה חלק מהמגורים.