התגרשה בחשאי והמשיכה לחיות עם הגרוש עוד שנתיים לאחר הגט

שאלה:

שלום, שאלה אולי באיחור אבל בכל זאת, בעלי גירש אותי בשנת 1996 אבל עשינו זאת בחשאי, אחרי הגירושין הימשכנו לגור ביחד שנתיים עם הילדים, כאילו לא היה כלום. היתכן שזה ביטל את הגט ובעצם מעולם לא קיבלתי גט כראויי ואפילו עתה הוא חייב לתת לי גט?

תשובה:

שלום רב,

כלומר, לאחר שנתיים נפרדתם סופית.

אכן באיחור גדול מאד את פונה. בהחלט היה צריך לתת שוב גט. כאשר בני זוג גרים ביחד כבני זוג יש דעות שאין צורך בעדי יחוד ממש, אלא עצם העובדה שגרים כך, זה כמו עדי יחוד, ולכן את זקוקה לגט מספק. לעניות דעתי קרוב לודאי שהגט הזה נצרך מעיקר הדין (מספק) ולא רק לחומרא.

כדאי שתתקשרי לבדוק את הסוגיה לעומק.

הרב זאב ליטקה

מקורות:

ראה בית שמואל סי' קמט סק"ב. וראה עוד בבית שמואל סוף סי' לא שהביא מחלוקת בראשונים בסוגיה זו.