האם מותר לנהוג במצב כזה?

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש לי רישיון כבר חמש שנים פלוס,
אך לא נהגתי הרבה זמן מהחמש שנים הללו.
יום אחד בבוקר התעוררתי, וגיליתי שרגע, אני לא זוכר חלק מחוקי התנועה.
ואני חושב לעצמי, זה לא יכול להיות שזה רק אני, אולי זה עוד הרבה אנשים שנוהגים בלי לדעת את חלק מהחוקים. ואולי חלקם חושבים שהם יודעים, אך הם לא יודעים.
האם מותר לנהוג במצב כזה מבחינת ההלכה?
אני התחלתי ללמוד שוב את התיאוריה מאיזה אתר חינמי שיש באינטרנט, אך זה יקח זמן.
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה,

מבחינת ההלכה אסור לעבור על חוקי התנועה. ולכן אם שכח חלק מהחוקים, אם יודע שלא יעבור בנהיגה על החוקים, מותר לו לנהוג. ואם בנהיגה יעבור על החוקים – אסור לו לנהוג כך.

בהצלחה.