אורח שאמר שאינו רוצה לשתות עוד והתחרט – האם מברך?

שאלה:

אדם שהתארח אצל בעל הבית ושתה מים ובירך ושאל אותו בעל הבית אם רוצה קפה וסירב האורח, אז התחרט אחרי כמה דקות והחליט שרוצה קפה האם מברך על הקפה?

מה המקור

תשובה:

שלום וברכה

במקרה כזה אם אכן היתה זו החלטה ברורה שלמרות שהמארח מציע וגם שותה בעצמו הוא אינו מעוניין בכך, עליו לברך שנית.

מקורות:

משנה ברורה סימן קעט ס"ק י:

לא הוי היסח הדעת – דודאי דעתו אם ירצה בעה"ב לאכול ולשתות עמו יאכל וישתה עמו ואם בשעת אמירתו הסיח דעתו בבירור שאף שיאכל וישתה בעה"ב לא יאכל וישתה עמו ונמלך אח"כ צריך לברך [היינו לדעת רבינו יונה בשתיה לבד ולהרא"ש אף באכילה] וכ"ש כשנטל ידיו דמהני [מ"א וש"א]: