מענה לפניות לשירות לקוחות שנשלחו בשבת

שאלה:

אני עובד בשירות לקוחות בחברה גדולה.
כחלק מעבודתי אני צריך לטפל בפניות שנשלחו בעצם יום השבת רח"ל.
האם הדבר מותר? האין זה נחשב למסייע לדבר עבירה?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לטפל בפניות אלו, כיון שיכולים היו לפנות גם לאחר השבת, אין כאן איסור מסייע כיון שאתה לא מסייע להם במעשה העבירה שזה הם עשו לבד, אלא משתמש במעשה העבירה שהם עשו, ובזה יש כללים ברורים, שכיון שיכולים היו לשלוח לאחר השבת, אין לך איסור להשתמש בזה. כמובן שבעלי החברה מחוייבים לסגור את השירות בשבת או לפחות לכתוב באתר שמבקשים לא לשלוח פניות בשבת [במידה ולא ניתן לסגור].