כיצד עושים היתר מאה רבנים?

שאלה:

כבוד הרב . מהו תהליך של היתר ק' רבנים משלב א' עד הסוף בקצרה. תודה רב

תשובה:

שלום רב,

כבר השבתי לך על שאלה זו. התהליך הוא פשוט. כאשר הבי"ד שדן בענייניהם של בני הזוג משתכנע שאין סיכוי שהאישה תסכים להתגרש כהלכה. ומאידך הם רואים שהבעל זכאי לגרש את אשתו ואינם יכולים לדור ביחד.. ביה"ד מוציא החלטה שהוא יכול להינשא לאחרת בכפוף להשלשת גט ולהיתר מאה רבנים. וכל ההיתר הזה מחתימים מאה רבנים.