אטבי כביסה מוקצה / טלטול מן הצד

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם אטבי כביסה נחשבים כמוקצה בשבת?
ובהנחה שיש ספוג מברזל שנמצא מתחת או מחובר לסמרטוט בשבת כשהסמרטוט רטוב וסביר להניח שיסחט שאם אני מושך אותו הסמרטוט יתפס בו ויפול מאליו בשבת או שאסור?

תשובה:

שלום וברכה

אטבי הכביסה הם כלי שמלאכתו לאיסור, ומותרים בטלטול רק לצורך גופו ומקומו, כלומר מותר להשתמש בהם או במקום שהם מונחים, אבל אין לטלטל אותם כדי שלא יאבדו או כל צורך אחר.

מותר לקחת את סליל המתכת שאיתו רוחצים את הכלים בשבת, גם אם ב"טלטול מן הצד" יפול הסמרטוט, ואין משמעות לכך אולי יסחט ממנו משהן בדרך אגב לאיבוד.