יחסים בתקופת ההבחנה לאחר הגט

שאלה:

שלום רב,
מעוניינת לשאול שאלה שטורדת אותי בימים אלו,
לאחר שהתגרשתי הכרתי גבר, התאהבתי בו וקיימתי עימו יחסי אישות. ידוע לי שיש תקופת הבחנה של 92 יום לנישואין ולא נישאתי בשנית אך לדעתי, עוד לפני תום תקופת ההבחנה(כחודש אחרי שהתגרשתי) קיימתי יחסי אישות עם אותו גבר שהכרתי. האם עצם זה שקיימתי יחסים עם גבר שהכרתי עוד לפני תום תקופת ההבחנה פוגם בכשרות הגט .
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אין זה פוגם בכשרות הגט.

מטרת ההמתנה היא גזירת חז"ל כדי שנוכל להבחין במדה שאישה נישאת ונכנסת להיריון בין הראשון לשני, ונדע ממי ההיריון. לכן, היום למרות שישנם אמצעים אחרים לדעת, עדיין האיסור של ההמתנה קיים, למרות שאין לו כל קשר לגט עצמו ולכשרותו.

באופן כללי, כדאי לדעת… שיחסי אישות שלא במסגרת הנישואין – אסורים!