האם אני צריך לתת גט לחומרה?

שאלה:

התגרשתי ויום לאחר הגירושים גרושתי חזרה לגור בבית ולאחר מספר חודשים היא עזבה את הבית האם אני צריך לתת לה גט לחומרה או לא תודה

תשובה:

שלום רב,

לא פירטת האם היו ביניכם יחסי אישות בתקופה זו. אם כן, מן הסתם אתם צריכים גט לחומרא, משום שהמשכתם לחיות ביחד כבני זוג, וזה עצמו מחלוקת האם המצב הזה נחשב כעידי יחוד או לא (ראה בית שמואל סוף סי' לא, וסי' קמט). אולם אם לא קיימתם יחסי אישות, יש מקום לומר שאין צורך בגט למרות שלכאורה יש עדי יחוד לפחות לדעה זו. משום שכאשר שניהם אומרים שלא קיימו יחסי אישות, לכאורה יש להם נאמנות, שהרי יש להם מיגו שידו לגרשה (ובמדה שאין התנגדות בצד האישה, ודאי שיש מיגו). ראה שם בבית שמואל סי' קמט בשם השלטי גבורים האם יש צורך בגט כאשר האישה טוענת שלא קיימו יחסי אישות, אולם במקרה זה במדה ששניהם יאמרו כך, לכאורה יש להם נאמנות.