עוזרת גויה בבית – בשר שנתעלם מן העין ובישולי עכו"ם

שאלה:

1. אנחנו גרים בצרפת. האם מותר לנו להעסיק בביתנו מטפלת גויה שעוזרת לנו עם הבת שלנו שהיא מוגבלת כאשר הגויה מאמינה שהפרה היא קדושה?
2. כאשר אני עושה על האש והגויה נוכחת. היא מבקשת ממני לעשות קודם כל את העוף בכדי שהיא תוכל גם לאכול ורק אחכ את הסטייק פרה שלדעתה היא קדושה. האם יש איסור אם אמלא את רצונה?
3. במידה והעוזרת הגויה נמצאת לבדה בבית או הבת המוגבלת שלנו. האם יש דין בשר שנתעלם מן העין?
4. מה הדין עם העוזרת הגויה הכינה לעצמה תבשיל בסיר שלנו. האם הסיר נקרא טרף?

תשובה:

שלום וברכה

  1. אין בעיה להחזיק אותה בבית, הבעיה מתחילה כאשר היא מכניסה פסלים וכדומה הביתה, על זה נאמר ולא תביא תועבה אל ביתך.
  2. אין איסור, רק תעשי זאת את ולא היא, שלא תכשלו בבישולי עכו"ם שיש בזה כמה כללים.
  3. אם הבת שלך אינה יכולה ללכת והיא לא רואה מה הגויה עושה, הבעיה הזו קיימת, ויש לדאוג שהאוכל יהיה מוכר או מסומן. כלומר בשר שאינו מבושל בדרך כלל יש בו את הסימון של הכשרות, ולגבי בשר מבושל, צריך שיהיה מוכר או חתום בשתי חותמות.
  4. כלים נאסרים משום בישולי עכו”ם ועי’ שו”ע יו”ד סו”ס קיג במחל’ הפוסקים אם צריך הגעלה והכרעת השו”ע שצריך הגעלה, וכלי חרס יש להגעיל ג’ פעמים, אך אם נתערבו הכלים בכלים אחרים, דינו כדין דבר שיש לו מתירין שנתערב שאם יש בו טירחא בטל כמבואר בשו”ע יו”ד סי’ קג ובש”ך שם סק”ח ע”ש.