טלטול מאכלים קפואים בשבת

שאלה:

האם מותר לטלטל מאכלים שאינם ראוים עכשיו לאכול כגון מרק במקפיא לצורך דבר המותר

תשובה:

שלום וברכה

הנושא של לצורך דבר המותר אינו קשור לכאן, הטלטול לצורך דבר המותר הוא רק כאשר מטלטלים בטלטול מן הצד, כלומר מוציאים את הדבר מאכל המותר, ועל ידי כך ממילא זז גם המוקצה שנוגע בו, וזה מותר, אבל לטלטל באופן ישיר את הדבר מוקצה, אסור גם לצורך דבר המותר, אלא שיש לדון האם מרק קפוא הוא אכן מוקצה. ונראה שמרק קפוא, כיון שאם יופשר יהיה ראוי לאכילה על ידי הדחק, הוא אינו מוקצה. ראה ארחות שבת פרק יט סעי' קכב.