חתונה מאוד קטנה של בעלי תשובה – חילול השם?

שאלה:

לכבוד הרב,
זוג בעלי תשובה רוצים להזדרז ולקיים את החתונה שלהם לפני החגים.
הם שניהם מעדיפים חתונה מאוד מאוד קטנה של אולי כמה עשרות, אם בכלל.
גם יש את העניין הכספי וגם משום שמירת הקדושה והצניעות, ולא להתעכב על כל מיני עניינים שכרוכים בהכנות לחתונה, כי הזמן קצר והמלאכה מרובה. גם מבחינת ההורים אין בעיה. יש כאלו שעורכים חתונות קטנות מאוד. יש גם כאלו שמתחתנים ברבנות.

האם יש בחתונה מאוד מאוד קטנה חילול השם?
ועם או בלי קשר – עד כמה זה בעייתי להזמין לאירוע יהודים שעוד לא זכו ולא הולכים בצניעות ולא מברכים על האוכל? אנחנו לא מעוניינים להוציא מהבית נשים לא צנועות וגם לא מעוניינים שיוגש אוכל לאנשים שלא יברכו בחתונה שלנו.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן חילול ה', עשו סעודה יפה לאנשים שאתם רוצים להזמין, וזה בסדר גמור.

[וגם אם באה אשה לא צנועה חלילה להעליב ולהרחיק ולהוציא מהבית, דואגים להפרדה בין גברים לנשים ודי בכך!].

מזל טוב ורוב שמחה ונחת כל הימים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כשכתבנו "להוציא מהבית" התכוונו שאם נזמין אותן- הן יצאו מבתיהן לבושות איך שהן לבושות… כלומר, שזה גורם להן לצאת ולהיראות.

  2. זה בודאי לא באחריותכם! אחת הטעויות הנפוצות הן שאדם מתחיל להרגיש שהוא אחראי למעשים של אחרים. אנחנו יכולים לנסות לחזק אנשים מתוך אהבה ושמחה, יכולים לקרב אנשים, אבל לעולם לא לקחת אחריות על הבחירה שלהם! זה יכול מאוד להעיק וחבל. תחשבו על כך, כי אני מניח שזה יפגוש אתכם בעוד הזדמנויות.