יחסי אישות בין גרוש לגרושה

שאלה:

שלום, שואלת לחברה שלי.
לאחר גירושים האישה הפסיקה ללכת למקוה, היא והגרוש שלה קיימו יחסי אישות מידי פעם (לאחר שקיימה עם אדם אחר).
בחלק מהאתרים הרבנים עונים שבמקרים מסויימים צריך גט לחומרא כי זה נקרא שהגרוש "קידש" אותה בכך שקיים איתה יחסי אישות ובמקרים מסויימים זה נחשב לזנות ואין צורך בגט נוסף. נשמח להבין ולדעת מתי אין צורך בגט נוסף ולא קרה חלילה קידושין. (כמובן שאין עדים לקיום האישות ביניהם וכמובן שהם מקיימים יחסי אישות בלי עניין לקידושין).
תודה רבה מראש (-:

תשובה:

שלום רב,

זה מעט מורכב. העובדה שהיא הפסיקה ללכת למקווה לא תמיד תורמת למידע בשאלה זו, משום שישנם נשים רבות שסבורות שמקווה חייבים ללכת רק כאשר הם נשואים. ואינם שמות לב שהאיסור לקיים יחסי אישות באופן כללי כאשר היא בנדה אינה קשורה כלל לנישואין. (כלומר, מעבר לאיסור של קיום יחסי אישות שלא במסגרת הנישואין.

גם העובדה שאת מציין כאן שאין עדים על יחסי האישות שביניהם. זה ברור, לא חשבתי שהם יעשו זאת ברחובה של עיר.. אבל העדים המדוברים זה על הייחוד שביניהם. כלומר, אם יש עדים שראו אותם נכנסים לבית שלו או שלה או לבית אחר ביחד וכד'. לכן צריכים לדעת יותר פרטים בכדי שאוכל לומר לה האם היא זקוקה לגט לחומרא או לא.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה על המענה ועל היחס.
    באופן כללי תוכל לומר לי מתי קיום יחסי אישות בין גרושים אינו מחייב גט נוסף ואינו "מקדש" אותם מחדש.
    כי קראתי בחלק מהאתרי רבנים שלפעמים אין צורך בגט נוסף אז רציתי לדעת באילו מקרים.
    תודה רבה שוב (-:

  2. שוב, ישנם כמה משתנים, צריכים לדעת את הכל ואז להשיב. אני לא יכול לכתוב כללים באתר זה לא יעיל ועלול להביא לידי מכשול.
    אה יכולה גם לשלוח אותה לשוחח איתי בטלפון

  3. חלילה וחס! התורה אוסרת ומתעבת כל יחסי אישות שלא במסגרת נישואין כדת משה וישראל. ואגב, איסור נדה יכול להיות גם באשה זקנה שפשוט לא טבלה אחרי הפעם האחרונה שראתה דם, גם אם זה היה 30 שנה קודם. אבל כאמור מעבר לכך אין היתר ליחסי אישות שלא בנישואין. בשורות טובות.