מותר ללכת יחף?

שאלה:

שלום האים יש איסור ללכת יחף שמעתי שכתוב שאחד משיבעת המנודים זה ההולך יחף האים זה איסור מצד ההלכה או אפילו סתם זה מטמא את האדם?

תשובה:

שלום וברכה

זה שהמנודה הולך כך אינו אומר שיש בזה איסור, אחד מדרכי התשובה של המנודה הוא ללכת יחף. מבחינת ענין של צניעות כתב הרמ"א בסי' ב שלא ללכת יחף, וכתב המשנה ברורה שם ס"ק יד שזה תלוי במנהג המקומות והיכן שנהגו כך ללכת כמו בארצות ערב אין בעיה. וכן כתב, שמי שעושה כך כחלק מחזרתו בתשובה, גם מותר. כמובן מדובר ברשות הרבים, בבית אין איסור.