תרפים אצל דוד המלך בבית?

שאלה:

"וַתִּקַּח מִיכַל אֶת הַתְּרָפִים וַתָּשֶׂם אֶל הַמִּטָּה וְאֵת כְּבִיר הָעִזִּים שָׂמָה מְרַאֲשֹׁתָיו וַתְּכַס בַּבָּגֶד" – תרפיו של מי? ומדוע יש תרפים בסביבת צדיקים?

תשובה:

שלום וברכה

ראה במצודת ציון שם ועוד מפרשים, שזו היתה בובה שאינה עשויה לעבודה זרה, אלא בדמותו של הבעל, שהנשים היו מסתכלות בה מרוב אהבתן לבעליהם, כמו בובות שלנו [תמונות מצולמות לא היו להן…].

אגב, כיון שאני כבר מכיר את שאלותיך שכולם סביב הנושא של עבודה זרה, יש לי תחושה שאתה מעיין באתרים כפרניים שענינם להראות כביכול היתה עבודה זרה אצל צדיקי ישראל וכו', אינני יודע אם זה כך, אבל אם צדקתי,ף דע שאני מכיר אתרים כאלו, והם כולם פועלים בכחש ובמרמה, מוציאים פסוקים מהקשרם, מביאים פסוקים כמו זה בלי לציין לדברי המפרשים על המקום, והכל רק כדי לקרר לבבותיהם של יהודים כשרים! יש להזהר מהם!

מקורות:

שמואל א, יט יג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במקרה הזה אינך צודק כבודו. שמעתי פעמים רבות על אתרי כפירה כאלה ואחרים,ואני ממש לא מאמין להם. ההפך הגמור-אני מסביר לאנשים לדעת מאיזה סוגי אתרים כדאי להתרחק.
    שאלתי על עניין התרפים בגלל שהדבר היה נראה לי תמוה. לא בגלל שאתר כפירה העלה את העניין הזה.
    אני מתרחק מאוד מהנושא של אתרי כפירה,וחוץ מזה-לא כל שאלותיי הם בנושא של ע"ז.
    אומנם הרוב כן,אבל אני לא אדם שמחפש להיות לטובת אלילים

  2. מעולה! המשך להתעמק במגוון הנושאים שי לנו באתר, ומי יתן ונתחזק כולנו בשמירת התורה והמצוות וקביעות עיתים לתורה.