מותר להחזיק בבית מכשיר שאינו מסונן בלי לגלוש בו?

שאלה:

שלום לכבוד הרב
האם יש בעיה להיות עם מחשב / מכשיר אלקטרוני בחדר סגור לבד?

תשובה:

שלום וברכה

הגמרא בבבא בתרא דף נז עמוד ב:

“ועוצם עיניו מראות ברע א”ר חייא בר אבא זה שאין מסתכל בנשים בשעה שעומדות על הכביסה היכי דמי אי דאיכא דרכא אחריתא רשע הוא אי דליכא דרכא אחריתא אנוס הוא לעולם דליכא דרכא אחריתא ואפ”ה מיבעי ליה למינס נפשיה”.

כלומר גם זה שעוצם עיניו ואינו מסתכל באותן נשים נחשב רשע, מפני שלא היה לו ללכת שם ולהכניס עצמו לנסיון, אף שלמעשה עמד בנסיון! וכך גם באינטרנט שאינו מסונן כהלכה. מי שגולש במקום אסור הוא רשע גמור שלא מדברים עליו בכלל, החידוש הוא שגם מי שלא נכשל מעולם ואינו גולש כלל בשום דבר שיש בו איסור, נקרא רשע על שהביא עצמו לידי נסיון!!!!

ברכה והצלחה.