נזיקין שבירת מנורה

שאלה:

אם שברתי מנורה בבית ספר באולם ספורט אני צריך לשלם ? אני לא יודע מה החוק אומר אבל מישהו אמר לי שבגלל שאני משלם מס אני לא צריך לשלם אבל זה נשמע לא נכון . ומה הדין בספק ?

תשובה:

שלום וברכה,

אין שום סיבה שתשלום מס יפטור מתשלום נזיקין. ולכן חייבים לשלם.

בספק נזק יש לשמוע איזה ספק. אם חברך אמר שאתה פטור, ואתה מסתפק אם הוא צודק, ספק מסוג כזה לא פוטר את המזיק.

בהצלחה.