תביעות כספיות נגד נעביד שפיטר ולא נהג כהוגן

שאלה:

האם מבחינה הלכתית מותר לתבוע כספית חברה שפיטרה אותי שלא כדין או מנהל שעשה לי מעשה מגונה?

תשובה:

שלום וברכה,

עובד שפוטר שלא כדין, על פי הלכה חייב המעביד לשלם לו דמי פיטורין. אלא שהתביעה צריכה להיות תחילה בבית דין רבני, ואם המעביד לא ירצה להתדיין בבית דין יקבל התובע היתר לפנות לערכאות. לגבי השאלה שעשה מעשה מגונה יש לפנות לבית דין, כדי לשמוע את הנתונים.

בהצלחה.

מקורות:

פיצויי פיטורין מחויב על פי הלכה, היות ונהגו להתחייב על כך. וכלל בידינו שכל שכירות פועלים מנהג המדינה מחייב. וכדברי המשנה ב"מ פרק ז משנה א. השוכר את הפועלים… הכל כמנהג המדינה.