כלים העומדים למכירה – מוקצה מחמת חסרון כיס

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
האם זה נכון מה שרשמתי?
א’ – כלים העומדים למכירה, אם אני מקפיד עליהם שלא ינזקו – הם מוקצה מחמת חסרון כיס?
ב’ – אם אני לא מקפיד עליהם. אומנם ברור שהייתי מעדיף שלא ינזקו, אך אני מוכן להשתמש בהם במקרה הצורך, אז לא מוקצה מחמת חסרון כיס?

תודה רבה כבוד הרב, המשך שבוע טוב

תשובה:

שלום וברכה

נכון מאוד, כבר מילתי אמורה, הספר שאתה לומד ארחות שבת הוא ספר מצויין ואתה יכול לסמוך על מה שכתוב שם. אבל לא כדאי ללמוד אותה הלכה שבועות ארוכים, זה מייגע ומייאש ועלול לגרום לך למעט בלימוד. תלמד בקלילות רק את מה שכתוב למעלה בלי ההערות למטה, תצבור ידע בסיסי, ותרגיש הנאה שאתה מתקדם בקלות. בעזרת ה' בעתיד תוכל להעמיק יותר.

בהצלחה.