סקוצ' בשבת – מוקצה

שאלה:

מים שמצטבר מהסקוצ' בכלי המונחים יחדיו .. האם מותר לשפוך את המים בשבת ואין בכך בורר שהרי אין הם מעורבים בו ואין הם חלק ממנו או שמא אסור?

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן ענין של בורר כיון שאינם מעורבים, אבל יש כאן בעיה של מוקצה, כיון שהסקוצ' הוא מוקצה בשבת כיון שיש בו איסור סחיטה. ומכל מקום, כיון שמן הסתם לא הונח כך בערב שבת בכוונה תחילה, הכלי אינו נחשב בסיס לדבר האסור, וניתן לשפוך הכל יחד לכיור וכדומה, אך לא ליטול אותו ביד.

יום טוב.