השאלת מכונת תספורת לחילוני

שאלה:

יש לי מכונת תספורת בבית.

1)האם תספורת על האפס זה איסור?
2) אם חבר/משפחה מתקשר ומבקש שאני יקפיץ לו את המכונה אליו כדי שיסתפר, ואני יודע שהוא משתמש במכונה על האפס, כלומר בלי שום מספר, וזה ממש קצוץ, ואולי זה איסור תורה, האם בזה שאני מקפיץ לו יש איסור מסייע או לפני עיוור?
האם יש נפקא מינה אם הוא בא לקחת את זה ממני ואני רק מראה לו היכן זה?
האם יש נפקא מינה- שעל כל פנים יש לו צד להתספר כראוי עם מספר נכון, והוא בוחר להסתפר על האפס, אז אולי זה שאני יודע שיסתפר על האפס זה לא איסור? כי על כל פנים יש לו אפשרות בהיתר?
אשמח לדעת מהי דעת השו"ע. תודה.

תשובה:

שלום וברכה

  1. את איזור הפיאות אסור לספר המספר אפס אלא רק שישאר כחצי ס"מ אורך.
  2. כיון שהוא יכול להסתפר כדין, עם הפלסטיק או שלא לגעת באיזור הפיאות, אם אתה לא יודע בבירור שהוא מתכוין לנהוג באיסור אתה יכול לתת לו. אם אתה יודע שהוא מתכוין לעבור באיסור עדיף לשקר ולומר שהמכונה מקולקלת או שמישהו לקח וכדומה. כאשר זה כרוך בהפסד הקילו יותר, ראה כאן.

שבוע טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא שייך הפסד ממון, אני סה"כ עושה לו טובה.
    "אם אתה יודע שהוא מתכוין לעבור באיסור עדיף לשקר ולומר שהמכונה מקולקלת או שמישהו לקח וכדומה"- השאלה אם אני בוודאות יודע שהוא עתיד להשתמש באיזור הפיאות על האפס, זו התספורת שהוא עושה תמיד, האם מעיקר הדין לדעת השו"ע אסור לי לתת לו את זה, או שרק עדיף?