לפני עיור במאכל שאינו כשר

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני עושה שירות לאומי בבית ספר לחינוך מיוחד..
בבית הספר שלנו יש יריד שבו מוכרים תוצרים שהתלמידים הכינו…
יש סדנא של קונדטוריה,הכנת עוגיות ומאפים וביקשו ממני לעזור בהכנה ליריד..
בהכנת העוגיות(אני לא חושבת שכשר שם הטבלת כלים,בשר חלב וכ'ו..)
כשביקשו ממני לאפות ביקשתי שלא,אבל אז ביקשו ממני לארוז.ולארגן והתביישתי לומר לא.הצער שךי שאני גורמת לאנשים לקנות את זה.מי שקונה זה ההורים לא אנשים עם צרכים מיוחדים.האם זוהי ממשעבירה?

תשובה:

שלום וברכה

את יכולה בשעת הדחק לעזור באריזת התוצרת, אבל לא בהגשה ממש.

אני מניח שיש הרבה צורך בעזרה במה שאינו קשור לאוכל, שם ודאי תוכלי לעזור בשמחה.