גירושין בע"פ

שאלה:

שלום,
בעלי אמר לי שלוש פעמים "הרי את מגורשת לי כדת משה וישראל". לא היו עדים.
האם אנחנו נחשבים עתה כגרושים?

תשובה:

שלום רב,

ראשית נוסח הגירושין הוא לא הרי את מגורשת לי. אלא "הרי זה גיטך והתקבלי ובו תהי מגורשת ממני ומותרת לכל אדם".

גירושין יכולים להתבצע רק אם הבעל מוסר גט לידי אשתו לפני שני עדים. ואם הגט נמסר ללא שני עדים, אם הוא היה חתום ע"י שני עדים, יש מחלוקת האם הגט כשר בדיעבד (ראה סי' קלג). לכן ברור שבעובדה שבעלך אמר לך לא מסירת גט וללא עדים כלל, אין בהם ממש.