מעשר כספים ניכוי עבודה שנעשתה בחינם

שאלה:

שלום וברכה
בעניין מעשר כספים
האם אפשר להוריד מסך המעשרות גם עבודה שנתתי בחינם למשהו אחר, האם זה דומה למחילת חוב לנזקק שמועיל במעשרות, או כיון שסוף סוף לא נתתי בפועל כסף אי אפשר להוריד זאת כמעשר כספים, וגרוע ממחילת חוב שכן בתחילה נתתי כסף ממש.
אם אפשר לציין מקורות על זה
תודה רבה ופורים שמח

תשובה:

שלום רב

אם זו עבודה שהיית לוקח עליה כסף, ולכתחילה נתת אותה בחינם על דעת שתוריד ממעשרות, והעבודה הזו היתה ניתנת לך עבור כסף, אפשר לנכות ממעשרות, ראה כאן בהרחבה.