חופשת מחלה לא מנוצלת

שאלה:

שבוע טוב .שואל לגבי חופשת מחלה על סך 3 ימים שרשם לי הרופא כאשר עבדתי ביום השלישי מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

אני חוזר מדברי. חופשת מחלה שלא נוצלה, אין המעביד חייב לשלם על כך. בשונה מדמי נסיעות או ארוחות שלא נוצלו על ידי העובד שמותר לעובד לקחת את דמי הנסיעות והארוחות לעצמו. והסיבה לכך שדמי נסיעות וארוחות נחשב להתחייבות נוספת על שכר העבודה, ולכן זכותו לקבל גם כשהולך ברגל. אבל דמי מחלה הוא לא נתינת שכר, אלא השלמת הפסד, ואם בכל זאת עבד, התברר שלא היה הפסד, ולכן אסור לו לקחת שכר.

בהצלחה.