שינוי מקום בסעודת פת

שאלה:

שלום
אם אני נמצא לבד בסעודה ואכלתי פת שעור כביצה והצטרכתי לצאת לחצר על מנת להחליף בלון גז האם אני צריך ליטול עוד פעם ידיים ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

בסעודת פת אנחנו נוקטים להלכה שאין שינוי מקום כיון שהיא מהדברים הטעונים ברכה במקומם. ואף שנחלקו בכך השו"ע והרמ"א בסי' קעח, כבר נהגו גם הספרדים שלא להכנס לחשש ספק ברכות בענין זה. ממילא גם נטילת ידים אין צריך, כיון שהכל המשך אחד ולא היה כאן היסח הדעת. כמובן שלכתחילה יש להחמיר בזה בפרט לספרדים שבדרך כלל הולכים אחרי הוראות השו"ע שחשש כאן לשינוי מקום, אף שמחמת ספק ברכות לא מכריעים כדבריו במקרה זה. כאשר מדובר בחצר פרטית סגורה ומגודרת יש להקל יותר, ראה כאן.